Stiati care sunt cele mai murdare 5 locuri din birou?

1. Manerul robinetului din camera de recreere

Usor surprinzator, acesta este de departe cel mai murdar loc din biroul dumneavoastra. Oamenii nu sunt atat de atenti in camera de recreere la chiuveta cum sunt la baie. In baie, oamenilor nu le place sa atinga robinetul fara un prosop de hartie, dar in camera de recreere, nimeni nu se gandeste la asta.

2. Tastaturile

Aceasta nu este o surpriza, fiind cel mai utilizat element zi de zi. Oamenii nu se spala sau se dezinfecteaza pe maini inainte de a se aseza la calculator. Asta inseamna ca toti microbii de pe degetele lor ajung direct pe tastatura. Acelasi lucru se aplica si pentru folosirea mouse-ului.

3. Manerele usii frigiderului

Din nou, cand va luati pranzul, aveti grija unde puneti mana inainte sa atingeti mancarea. Ca si in cazul cuptorului cu microunde, nu conteaza daca v-ati spalat pe maini chiar inainte sa intrati in camera de recreere sau in bucatarie sa va luati mancarea, tot atingeti o suprafata contaminata si probabil veti transfera microbii direct pe mancare.

4. Butoanele dozatorului de apa

Inca un element de care www.firmecuratenie.net sfatuieste ca e bine sa va feriti. Acest studiu a inclus si baile, dar obiectele din camera de recreere sunt cu mult mai murdare. Ce ne spune asta? Ca nu suntem la fel de atenti la microbi atunci cand nu suntem in baie, si atunci nu luam toate masurile de siguranta pe care le-am lua acolo acolo. Camera de recreere este de asemenea locul in care multe persoane se intalnesc, si este comun pentru toata compania.

5. Manerele usii cuptorului cu microunde

S-ar putea sa va ganditi de doua ori inainte sa va incalziti mancarea la cuptorul cu microunde. Multe persoane ating cuptorul cu microunde si apoi se intorc la birou pentru a-si lua masa, proaspat incalzita, fara a se gandi sa se spele pe maini. Chiar daca va spalati pe maini inainte de a merge la bucatarie sa va incalziti mancarea, tot atingeti o suprafata contaminata dupa ce v-ati spalat.

Cu siguranta, va veti gandi de doua ori inainte sa puneti mana pe carpe refolosibile, vase, pupitre sau orice alte elemente din bucatarie sunt folosite in mod regulat. De asemenea, asigurati-va ca va spalati pe maini inainte de atinge mancarea, dupa ce parasiti bucataria. Acesta poate fi unul din motivele pentru care oamenii se imbolnavesc si transmit bolile in birou.

Cum puteti sa evitati toti acesti microbi?

Primul sfat este sa va spalati frecvent pe maini, timp de cel putin 20 de secunde cu sapun si apa calda. Atunci cand folositi obiectele din camera de recreere, atingeti butoane sau va luati mancarea, spalati-va pe maini. Stabiliti niste reguli. Apa trebuie sa fie cat de fierbinte o suportati, si sa va sapuniti pe palme, antebrat, sub unghii sau oriunde simtiti ca ati atins suprafete pline de microbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.