Inchirieri in regim hotelier sau Inchirieri pe Termen Lung?

Sectorul inchirierii de proprietati in regim hotelier se dezlantuie incet pe tot globul, si ii lasa pe multi proprietari de case si administratorii de proprietati sa-si zgarie capul intrebandu-se de ce atat de multi oameni sunt dispusi sa faca fata acestei „dureri de cap”.

Inchirierea in regim hotelier vine la pachet, fara indoiala, cu o tona de munca. La pachet cu noii oaspeti care intra si ies tot timpul, vine un flux constant de intrebari, situatii de rezolvat precum si sarcini regulate de curatare si pregatire; e simplu asadar de priceput cum poate oricine sa aleaga optiunea mult mai practica a inchirierii pe termen lung.

In adevar, cu toate acestea, ambele optiuni prezinta propriile provocari si recompense unice, iar toti administratorii de proprietati trebuie sa fie constienti de ambele inainte de a decide care ruta este potrivita pentru ei.

Dezavantajele inchirierii in regim hotelier

Asa cum am mentionat deja pe scurt, inchirierile pe termen scurt implica mult efort. Acest lucru include screening-ul oaspetilor si aprobarea cererilor la fel de des, la fiecare cateva zile. Inseamna, de asemenea, sa aveti mai putin timp si oportunitate pentru a cunoaste persoanele carora le incredintati proprietatea, chiar daca pentru putin timp.

Apoi, exista partea logistica a acestuia – aranjarea predarii cheilor, stabilirea detaliilor de contact, organizarea calendarului pentru a evita perioadele fara clienti si rezervarile duble, precum si ajustarea tarifelor pentru a optimiza profitul, ne informeaza administratorul CazareTM.

https://www.youtube.com/watch?v=NyI4PqVZYcM

In plus, alegerea inchirierii in regim hotelier va lasa cu responsabilitatea de a curata si intretine locuinta intre vizite, precum si de a va aproviziona regulat cu elemente esentiale pe care oaspetii le vor astepta pe toata durata sederii.

Dar, desigur, toate acestea depind de obtinerea de clienti in primul rand, ceea ce necesita marketing strategic si eforturi continue.

Dezavantajele inchirierii pe termen lung

Angajarea unui chirias pentru o perioada indelungata de timp poate elimina o multime de lucrari implicate in recrutarea, impresionarea si pregatirea pentru o parada interminabila de calatori, dar inseamna, de asemenea, ca va puteti gasi blocat intr-un contract obligatoriu atunci cand lucrurile nu sunt ideale. Din acest motiv, procesul de a gasi chiriasii potriviti pentru casa dvs. este adesea lung si epuizant. In timp ce oaspetii temporari pot sa nu fie intotdeauna cei mai doriti, administratorii de inchirieri in regim hotelier pot respira usor, stiind ca sederea lor va fi scurta.

O a doua provocare este aceea ca optiunea de inchiriere a proprietatilor dvs. pe termen lung va obliga pe dvs. sa renuntati la mult control asupra spatiilor. In timp ce inchirierile de sedere de scurta durata pot fi inspectate si contabilizate intre fiecare tura de clienti, inchirierile pe termen lung trebuie predate si incredintate chiriasilor timp de luni de zile, sau poate chiar ani.

In general, chiriasii pe termen lung se asteapta, de asemenea, sa li se acorde anumite libertati in ceea ce priveste aspectul proprietatii, intrucat o vor numi „casa” o perioada destul de indelungata. Unii proprietari de case prefera insa sa ia ei toate deciziile atunci cand vine vorba de estetica spatiului inchiriat.

In plus, in timp ce inchirierile in regim hotelier pot fi adesea rezervate de catre proprietarii lor pentru o vizita aici si acolo, permitandu-le sa se bucure de cazare atunci cand le place si sa profite de ele restul anului, aranjamentele de inchiriere pe termen lung, evident, nu ofera acel lux.

2 thoughts on “Inchirieri in regim hotelier sau Inchirieri pe Termen Lung?

  1. Mie personal mi se pare mult mai solicitanta inchirierea in regim hotelier. Si nici nu sunt sigur daca chiar faci mai multi bani cu ea, daca pui la socoteala consumabilele, curatatul, timpul si energia consumate…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *