Un scurt ghid al ferestrelor cu geam termopan

Ferestre cu geam termopan

Locuinta noua

Construirea unei locuinte noi este o oportunitate grozava de a monta ferestre cu geam termopan, si este de asemenea o metoda mai eficienta de a cheltui pentru ca nu exista costuri de inlaturare si inlocuire a vechilor ferestre. Totodata, este o optiune pentru a salva costurile instalatiilor daca constructorul dumneavoastra are experienta in instalarea de termopane uPVC.

Locuinta existenta

Fie ca renovati, imbunatatiti sau pur si simplu aveti nevoie de ferestre noi, a pune termopane la ferestre si usi este absolut cea mai buna alegere pe care o puteti face. Nu exista vreo locuinta careia sa nu i se poata potrivi acest tip de geamuri. Sunt multe optiuni diferite pentru acest exercitiu, pentru orice gust si exigente. Ferestre cu geam termopan

Care este cel mai bun material pentru inramare?

Aluminiul

O rama de aluminiu este cu siguranta cea mai ieftina optiune de material pentru inramarea ferestrelor cu geam termopan. Aceste rame sunt puternice, durabile si usoare, si vin cu o varietate de culori. Din pacate, aluminiul este un foarte bun conducator de caldura si frig, asa ca va absorbi caldura sau frigul de afara si le va conduce in locuinta dumneavoastra. Asadar, aluminiul cel mai probabil va scadea valoarea energetica a ferestrelor dumneavoastra.

Materialul lemnos

Materialul lemnos este bun pentru izolarea naturala, nu conduce temperatura precum ar face-o o rama din aluminiu. In orice caz, materialul lemnos creeaza o rama mai mare, si in general rezulta in spatii intre deschizaturi, lucru care va cauza curent, si poate deveni o problema majora pentru locuinta. Materialul din lemn de asemenea se deterioreaza in timp, si absoarbe dioxid de carbon. Totodata, ramele din materiale lemnoase care au dezavantajul de a nu fi bine intretinute cad sau se rup, ceea ce in general inseamna ca trebuie sa fie unse cu ulei, slefuite si vopsite regulat. Tamplari PVC

uPVC

uPVC este rama de cea mai inalta calitate de pe piata astazi. uPVC are proprietati de izolare termala si fonica excelente. Este fabricata in moduri complexe, care furnizeaza sigilari excelente si siguranta ideala. Ramele uPVC nu vor conduce temperaturile inalte sau scazute precum ar face-o aluminiul, si nu va putrezi, nu se va clatina sau cadea si nu va necesita vopsire precum o rama de ferestre cu geam termopan din material lemnos.

Care e treaba cu triplul-strat?

Ferestrele cu triplu-strat functioneaza precum cele cu placare dubla, doar ca vor avea o sticla in plus, si un spatiu cu aer sau gaz in plus. Placarea tripla este necesara doar in climate extreme. Cu ferestrele dublu-strat putem obtine UV-uri scazute foarte similare celor de la placarea tripla prin adaugarea unor elemente suplimentare sticlei, si putem de asemenea creste spatiul cu gaz precum argonul, daca este necesar. Acestea vor fi adaptate, toate, in functie de fiecare caz, astfel incat sa obtineti cele mai bune usi si ferestre cu geam termopan pentru situatia dumneavoastra. Usa cu geam termopan

Reducerea condensului

Condensul se produce cand o suprafata rece si aerul umed se intalnesc. Il vedeti cand un pahar de baut lasa stropi de condens pe masa dumneavoastra, sau cand oglinda din baia dumneavoastra se abureste. Condensul de pe ferestrele dumneavoastra poate cauza un numar de probleme. Umezeala se poate scurge in jos, deteriorand rama ferestrei – in special daca este din lemn. Uneori, condensurile cu adevarat grave va pot deteriora peretele, arhitrava, covorul sau chiar podeaua. Nivelurile inalte de umiditate sunt de asemenea medii propice pentru mucegai.

Termopanele vor elimina practic aceste probleme. Gazul dintre cele doua placi de sticla va asigura ca sticla din interior este pastrata la temperatura camerei. Problemele de condens vor deveni un o problema a trecutului cand montati ferestre cu geam termopan.