Imi place sa joc tenis de masa dar as schimba unele lucruri

Chiar daca joc tenis de masa de foarte multa vreme, exista inca unele lucruri legate de acest sport care ma innebunesc din cand in cand. Iata deci o semi-serioasa lista de lucruri care ma irita foarte mult atunci cand joc tenis de masa:

joc tenis de masa

1.Pretul echipamentelor

Eu, unul, nu pot sa cred cat de ridicate sunt preturile pentru echipamentele de joc tenis de masa in ziua de azi. Spre exemplu, o paleta buna de tenis poate ajunge la peste 250 lei, iar o minge de calitate costa peste 10 lei. Si in alte tari preturile sunt chiar mai ridicate. Nu e de mirare ca dealerii online de echipamente de tenis de masa sunt atat de populari.

2. Lipsa de curtoazie

Putem include aici o serie intreaga de pacate, insa cele mai rele sunt:

  • Sa te uiti in alta parte atunci cand dai mana cu celalalt jucator, la finalul meciului. Strangerea de mana ar trebui s fie o sansa pentru a spune un sincer “Bun meci” si “Multumesc” adversarului. Uneori ai impresia ca toata lumea se grabeste sa prinda un tren sau avion si vrea sa plece cat poate de repede de pe terenul de joc. Pot sa inteleg ca este o moda noua sa bati palma cu celalalt jucator, dar cum ramane cu a te uita in ochii lui in timp ce faci acest lucru, ca si cum chiar ai vrea sa ii multumesti pentru joc?
  • Telefonul mobil – pentru numele lui Dumnezeu, inchide-l sau macar pune-l pe silentios in timp ce esti in sala de joc.
  • Mingile in fileu sau pe margine – Am fost invatat sa nu ma bucur foarte mult de punctele pe care le castig pentru mingile care ajung in fileu sau pe marginea mesei de tenis si sa spun “scuze”( chiar daca nu vorbeam serios). In zilele noastre, unii jucatori sarbatoresc acest lucru si se mandresc cu asta. Atat timp cat nu ai planificat ca lucrurile sa mearga in felul acesta, mai bine taci si fii recunoscator ca ai castigat punctul.
  • Spectatorii – Aici nu vreau sa punctez decat atat: aplauda toate punctele bune, nu numai pe cele ale jucatorului tau preferat, si nu aplauda in timp ce un jucator serveste.

ping pong

3. Abuzarea de mese

Nici eu nu sunt chiar un sfant cand joc tenis de masa, insa atunci cand ma enervez intotdeauna incerc sa imi amintesc ca nu trebuie sa imi vars frustrarile pe mediul inconjurator. Mesele de tenis de masa sunt destul de scumpe si nu e nevoie decat de o mana de oameni care isi lovesc paletele de mese pentru a le distruge.

4. Trisarea la servire

Regulile de servire devin din ce in ce mai complicate, si imi dau seama ca fiecare dintre noi poate face o greseala din cand in cand, insa sunt acei jucatori care refuza sa urmeze regulile, sustinand ca obiceiurile vechi mor greu sau pur si simplu le ignora complet. Si, evident, tot ei sunt cei care se iau de arbitrul secund atunci cand acestia striga fault. Daca vrei sa joci un sport precum tenis de masa, ar trebui sa faci un efort in a cunoaste regulile si a incerca sa le urmezi. Ascunderea intentionata a mingii atunci cand o servesti constituie un fault, iar daca faci asta intentionat si speri sa scapi prin intimidarea adversarului sau a arbitrului secund, ei bine, te inseli amarnic.

Pe de cealalta parte, eu personal, imi doresc ca arbitrii sa aplice pedepse celor care servesc cu mingea ascunsa mult mai des. De ce as pierde timp pentru a ma asigura ca serva mea este corecta si respecta regulile daca adversarii mei isi fac propriile reguli?

Acestea fiind spuse, mie in continuare imi face mare placere sa joc tenis de masa si nu cred ca voi renunta prea curand.