Pret stepper – caracteristici pe care ar trebui sa le cauti

Echipamentele  de intretinere fizica vin intr-o varietate de forme si si preturi, iar in articolul de azi voi vorbi despre tipurile de steppere si daca merita sa platesti un pret stepper ridicat.  Exista mai multe tipuri diferite de steppere, fiecare tip oferind beneficii pentru diferite parti ale corpului, dar in principal, acestea lucreaza si intaresc muschii picioarelor si ale coapselor la fel de mult ca si o plimbare in parc in mod regulat. Ca urmare a acestui exercitiu, sistemul cardiovascular este de asemenea imbunatatit, deoarece muschii picioarelor sunt printre cei mai importanti muschi ce pompeaza sange in organism. In cele ce urmeaza, ne vom concentra pe modul de folosire al unui stepper in confortul propriei  tale case si vom analiza mai multe tipuri de echipamente, astfel iti vei putea sa seama daca intr-adevar este o idee buna sa platesti un pret stepper mai ridicat.

pret stepper

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le verifici pentru a-ti da seama daca echipamentul este de calitate:

Capacitatea si modul de construire

Capacitatea acestor echipamente este data, in general, de greutatea maxima pe care o pot suporta in conditii de siguranta. Structura unui stepper calitativ este facuta din otel. Multe echipamente de uz casnic au accesorii ieftine din plastic care nu vor rezista foarte mult, deci pe termen lung pretul acestui tip de stepper se va dovedi mult mai mare decat a unui model din otel.

Rezistenta reglabila

Posibilitatea de a putea controla rezistenta unui stepper este foarte importanta. Daca abia ai inceput sa faci exercitii, echipamentul va trebui sa ofere o rezistenta mai mica pentru a te putea obisnui si a construi rezistenta fizica. Pe masura ce trece timpul si exercitiile devin tot mai agresive, si rezistenta stepper-ului trebui sa fie tot mai mare. Acesta caracteristica iti permite sa lucrezi cat de greu sau usor doresti.

Stepper cu ghidon sau benzi de rezistenta

Unele echipamente sunt construite cu ghidoane captusite care te vor ajuta sa iti pastrezi echilibrul in timpul exercitiilor. Altele au benzi elastice reglabile, cu manere, astfel incat sa iti poti antrena si bratele in acelasi timp in care iti antrenezi picioarele. Cele mai bune antrenamente cardio sunt cele care implica atat miscarea picioarelor cat si miscarea jumatatii superioare a corpului.

steper cu corzi

Steppere rotitoare

Exista un tip de steppere ale caror pedale se rotesc cu cateva grade, cauzand astfel o actiune de rasucire, actiune ce ajuta la dezvoltarea musculara a coapselor. Un stepper obisnuit ce ofera doar o miscare sus-jos antreneaza doar muschii din fata si din spate, insa un stepper cu pedale care se rasucesc antreneaza si muschii interiori si exteriori.

Isi merita pretul un stepper pentru acasa sau e doar o pierdere de bani?

Absolut, acesta te va lasa fara suflare si va face tot ceea ce face si un stepper profesionist pe care il gasesti in oricare din multele sali de sport deschise la fiecare colt. Principalele diferente sunt date de: numarul de functii computerizate ce iti ofera statistici pe masura ce antrenamentul progreseaza – aceste echipamente sunt mai mari si prea grele pentru a le putea muta unde iti este tie mai comod, iar ultima diferenta importanta este data de adacimea pasului. Unii utilizatori doresc sa faca un antrenament ce presupune pasi mai adanci decat ar putea permite un stepper pentru acasa.

Acum nu iti mai ramane decat sa faci o scurta cercetare de piata, sa verifici recenziile pentru diferite echipamente si sa vezi care este cea mai buna solutie pentru tine. Nu uita sa fii atent la constructie si capacitate, posibilitatea de a regla rezistenta, design si nu in ultimul rand cauta cel mai bun pret stepper posibil.