Reparatii telefoane – Minimul necesar pentru a demara o afacere

Service GSM

Deci, doriti sa incepeti o afacere de reparatii telefoane…

Cu fiecare zi care trece, tot mai multe telefoane inteligente sunt vandute. De la adolescenti tineri, care isi cumpara primul lor telefon, pana la adulti care fac upgrade dupa upgrade, fiecare vanzare  are un lucru in comun: toate telefoanele sunt fragile ca si echipamente electronice, si se strica usor. De exemplu, se estimeaza ca 30% dintre utilizatorii de iPhone si-au deteriorat telefonul in ultimele 12 luni. Asta inseamna ca la fiecare 10 persoane care detin un iphone, 3 dintre ele crapa ecranul telefonului in fiecare an! Dar, ceea ce este o veste trista pentru ei este o veste fericita pentru service-urile GSM.

Daca va atrage ideea de a porni o mica afacere in acest domeniu, lipsa de experienta nu trebuie sa va opreasca. Chiar daca nu stiti nimic despre repararea unui telefon mobil, puteti gasi tot ce aveti nevoie pe YouTube. Cu o mica investitie in instrumente, puteti deveni in curand service-ul cartierului. Fie ca reparati telefoane la nivel local, online, pentru prieteni, familie sau pentru profit, exista cateva instrumente esentiale de care aveti nevoie pentru aceasta slujba:

Un kit de instrumente Universal Smart Phone

Instrumentele mici care vin cu el sunt destul de inutile, dar cele propriu-zise se potrivesc, functioneaza excelent chiar cu telefoanele Android si cu iPhone-urile. Kitul de instrumente vine chiar si cu surubelnita speciala cu surub penta necesar pentru a deschide orice iPhone.

Alcool izopropilic

Aceasta este solutia magica care va ajuta sa restaurati telefoanele deteriorate cu apa. Primul pas pentru a repara orice telefon deteriorat de lichid este sa asezati telefonul cu fata in jos intr-un container cu orez timp de 48 de ore sau mai mult pentru a se absorbi apa din dispozitiv. Oricine poate face asta. Daca un client aduce telefonul umed in locul de munca, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa-l deschideti si sa folositi peria antistatica pentru a curata toate conexiunile cu alcool izopropilic. Acest lucru ajuta la disiparea apei si asigurati-va ca nu exista forme de coroziune pe niciunul dintre componentele electronice. Alcoolul izopropilic este neconductiv si se evapora extrem de rapid. Daca telefonul nu mai porneste, uneori o inlocuire simpla a bateriei este tot ceea ce trebuie ca sa il porniti din nou.

Perie antistatica

Periile normale creeaza energie electrica statica. Aceasta poate scurtcircuita multe componente electronice. Este important sa aveti o perie care sa poata curata murdaria de porturile de incarcare fara a deteriora telefonul insusi. Acest lucru este important si atunci cand curatati coroziunea in interiorul telefoanelor care s-au umezit.

Ventuza

Acest lucru este foarte important pentru noul iPhone. Apple a devenit inteligent si a permis ecranelor sa fie trase in sus si indepartate de partea superioara a telefonului, permitand ecranului sa fie schimbat de pe dispozitiv in aproximativ 3 minute. Este mai bine sa aveti instrumentele potrivite de prima data, astfel incat sa treceti peste oricare dintre lipsurile seturilor mici care vin cu orice “kit de scule de reparare gratuita”. Daca planuiti sa faceti mai mult de o reparatie a ecranului, cheltuiti ceva mai multi bani si veti primi un dispozitiv de aspiratie foarte util.

Penseta

Veti lucra cu suruburi SUPER mici. Si nu toate vor fi magnetizate. Este important sa aveti o pereche decenta de pensete la indemana. Veti fi multumit de fiecare data cand le folositi.

Asadar, daca doriti sa incepeti o afacere, este nevoie de o dotare minima, si de o continua informare si perfectionare in domeniul respectiv. Mult succes!