Cat de sigura este o trambulina copii?

Multi dintre noi fie am crescut jucandu-ne cu o trambulina copii sau cunoastem pe cineva care detine una. O multime de parinti intreaba daca trambulinele sunt mai sigure azi decat erau in trecut. Din fericire, exista mult mai multe masuri de siguranta in vigoare la ora actuala.

Nu numai ca astazi trambulinele sunt folosite pentru distractie, sa se sara pe ele, dar ele sunt, de asemenea, grozave pentru terapie. Pentru cei care au copii cu autism, o trambulina poate fi salvatoare in multe feluri.

Trambulinele din trecut au fost mai periculoase. Au fost probleme cu arcuri expuse, rame metalice expuse si carcase, pentru a numi doar cateva. Au fost alte vremuri, dar din anumite motive, noi inca sarim pe ele.

Alegerea unei trambuline sigure pentru copiii dumneavoastra

Marca face diferenta

Micutilor nostri nu le pasa ce marca are trambulina copii atunci cand sar pe aceasta. Depinde de noi sa ii mentinem in conditii de siguranta prin selectarea trambulinei corecte, care este atat sigura cat si distractiva. Fiecare producator are propriile specificatii de proiectare atunci cand construieste o trambulina. Aceste variatii de design pot face o diferenta imensa pentru o trambulina sigura.Puteti verifica brandul prin citirea pe opinii despre trambulina si de a lua o decizie avizata pentru o trambulina sigura pentru copilul dumneavoastra.

Arcurile sunt importante

Arcurile, de asemenea, fac o mare diferenta in siguranta unei trambuline. Cand selectati o trambulina, alegeti una cu arcuri care se potrivesc bine in gauri.

Arcurile trebuie sa fie ferme si nu suprasolicitate. Un arc suprasolicitat nu va reveni la loc atunci cand nu este tras sau intins. Arcurile suprasolicitate sunt un indiciu ca acestea sunt vechi si trebuie inlocuite. Daca trambulina dumneavoastra isi pierde elasticitatea, acesta este un alt indiciu ca arcurile sunt vechi si ar putea fi nevoie sa fie inlocuite.

Cadrul/rama trambulinei

Cadrul (sau parti metalice ale) trambulinei copii ar trebui sa fie foarte robuste si netede, pentru a sprijini greutatea dumneavoastra si de a proteja impotriva taieturilor si vanatailor.

Incinta si suporturi de siguranta

Din pacate, nu toate trambulinele vin cu o incinta. Pentru a creste siguranta copilului dumneavoastra, uitati-va dupa o trambulina care are o incinta sau cumparati o incinta ca un supliment de siguranta. Incinta trebuie sa se anexeze la cadrul de siguranta al trambulinei.

Incinta, polii incintei, carligele si cadrele ar trebui sa fie, de asemenea, complet acoperite de un strat de siguranta.

Ce puteti face pentru a face trambulina sigura pentru copiii dumneavoastra

Siguranta trambulinei este o chestiune de vizualizare a ceea ce ar putea merge rau si adaugarea de parametri pentru a contracara orice probleme. Ca parinti, putem formula cu usurinta un plan de securitate, folosind experientele noastre din copilarie de a administra limite care nu existau atunci cand noi eram copii.

De exemplu, doar fiind acolo pentru a monitoriza copiii nostri este important. Daca acestia cad, putem fi acolo sa-i prindem, sau cel putin putem pune pe jos covoare sa acoperim mai mult loc pentru a ne asigura ca acestia nu se rostogolesc afara si nu se lovesc de sol sau de podea. In plus:

  • Putem descuraja tumbele si trucurile acrobatice pe trambulina.
  • Putem limita numarul de saritori la cate unul la un moment dat.
  • Putem pozitiona trambulina copii intr-o zona sigura departe de obstacole, copaci, linii electrice, garduri si beton.
Tagged : /