Turism in Romania sau in strainatate?

Turism Romania

Anotimpul cald ne atrage catre plaje exotice si catre locuri unde putem sa ne parjolim la soare, in timp ce anotimpul rece ne atrage catre munte si catre sporturile de iarna. Desi Romania ofera toate variantele de turism, majoritatea romanilor prefera sa plece in tari indepartate in care sa isi faca vacantele. Evident, exista parti bune si parti mai putin bune in aceste tendinte si exista si numerosi nehotarati care nu stiu exact ce sa aleaga pentru vacanta.

Asadar, unde mergem in vacanta? In Romania sau in afara?

Turismul in Romania poate fi deosebit de placut, in mare parte datorita bogatiilor naturale. Avem mare, avem munte, avem delta si avem o istorie cat se poate de bogata, care atrage an de an foarte multi turisti din intreaga lume. Din pacate, avem si o parere destul de proasta despre noi si reusim sa vedem intotdeauna partile proaste ale fiecarui lucru creat in Romania.

Turism Romania

Fiind turist in tara te poti bucura de preturi relativ mici, de servicii bune, in marea lor parte si de placerea de a vorbi romana . Aceste lucruri ar trebui sa fie convingatoare pentru cei care isi apreciaza tara. In plus, beneficiile financiare pentru tara sunt imense, deoarece banutii nu ies, ci raman aici pentru a fi rulati.

Turismul in afara tarii, in schimb, poate oferi o diversitate foarte mare. Odata cu globalizarea din ce in ce mai accelerata, se poate ajunge in aproape orice loc al lumii fara niciun fel de probleme. Poti descoperi Grecia sau Italia, cu istoria lor uriasa, poti descoperi alte tari europene, cu eleganta specifica sau poti sa mergi chiar in indepartata Asie. Partea buna la calatoriile in afara tarii este ca sunt din ce in ce mai ieftine. Poate este si motivul pentru care este preferata Grecia in detrimentul Romaniei. Preturile sunt asemanatoare iar peisajele sunt mai placute.

Puse fata in fata, amandoua formele de turism pot fi extrem de benefice si pot aduce o imbogatire culturala serioasa, dar si o relaxare deosebita. Este important insa sa avem constiinta romaneasca si pe langa vacantele in strainatate sa descoperim si vacantele in Romania. Sunt deosebit de placute si pana la urma, primul lucru pe care trebuie sa il descoperi este tara ta, abia apoi poti merge sa descoperi lumea. Per total, este bine sa combini vacantele in strainatate cu cele de afara si nu este bine sa compari: fiecare cu frumusetea ei.