Rent a car la aeroport – Aspecte care nu trebuie neglijate

Adevaratul cost al unui serviciu de rent a car aeroport

Aveti grija! Pretul pe care il vedeti scris mare in text poate creste atat de mult (taxe locale, suprataxele de aeroport, taxe suplimentare de conducator auto, de asigurare, facturi benzina si cheltuieli de predare a masinii la plecare) incat veti ajunge sa platiti mai mult decat dublu fata de ceea ce v-ati fi asteptat.

De asemenea, pretul publicat poate fi valabil numai in afara sezonului, atunci majoritatea masinilor sunt disponibile. In cele din urma, rata poate fi doar pentru o masina de dimensiuni pe care le-ati gasi nepotrivite.

In ultimii ani, cele mai multe site-uri de inchirieri auto care ofera facilitati de rezervare a masinilor pe Internet au devenit mai transparente cu privire la costurile de inchiriere a masinilor, iar acum aproape ca a devenit un obicei sa vi se arate totalul, inclusiv impozitele si taxele estimate, de timpuriu, in procesul de rezervare.

Ca si companiile aeriene, cele mai mari companii ce ofera servicii de inchirieri masini la aeroport au adoptat „managementul randamentului”. Asta inseamna ca in computerele lor pot readapta rapid preturile in functie de schimbarile in furnizarea de masini disponibile, astfel, pretul inchirierii care va este adus la cunostinta este valabil numai in acel moment. Daca nu se rezerva imediat, acesta este foarte probabil sa se schimbe!

La momentul preluarii

In cazul in care primul drum va fi de la un aeroport la un hotel, pentru o noapte, de ce nu luati in calcul, in schimb, o masina de naveta la hotel? Facand acest lucru s-ar putea salva pretul inchirierii pentru o zi. Chiar daca trebuie sa plecati in aceeasi zi de la aeroport, este posibil sa nu puteti obtine o masina de la aeroport. Prin ridicarea sa din centrul orasului, puteti evita de multe ori suprataxe „dolofane” de aeroport.

Inainte de a pleca de la locul de preluare a masinii de la firma de inchirieri auto la aeroport, verificati cu atentie masina pentru eventuale avarii ale caroseriei. Asigurati-va ca luminile si semnalizatoarele functioneaza corect, si verificati kilometrajul. Raportati de indata orice defecte observate.

Familiarizati-va cu modul de functionare al masinii inainte de a parasi locul. Verificati pe care parte a masinii este rezervorul de carburant si invatati cum sa folositi farurile, stergatoarele de parbriz, si cum sa utilizati semnalizatoarele de directie. Poate parea evident, dar veti dori, de asemenea, sa memorati marca, modelul si culoarea masinii – in acest fel nu o veti pierde prima data cand parcati intr-o multime de alte masini, posibil identice sau asemanatoare!

Inapoierea masinii inchirate

Nu va hazardati cu planuri de benzina preplatite. Umpleti intotdeauna rezervorul inainte de a returna autovehiculul la sediul firmei de rent a car Arad, astfel incat sa platiti numai pentru cantitatea de carburant folosit. Incercati sa evitati benzinariile aflate aproape de aeroport, in cazul in care sunteti la limita cu benzina de pe masina inchiriata – preturile tind sa fie mai mari acolo. In schimb, faceti plinul de la cativa kilometri distanta.

Poate parea ilogic, dar returnand masina mai devreme va poate costa, de fapt, mai multi bani. Veti plati de multe ori o taxa daca aduceti masina mai devreme. Desigur, returnarea masinii mai tarziu ar putea costa si mai mult – multe companii de inchiriere de masini va dau doar o perioada de gratie de 30 de minute inainte de a incepe sa mareasca taxele de intarziere.

Inainte de a parasi autovehiculul, verificati ca nu ati lasat obiecte personale. Nu uitati sa verificati portbagajul! Cele mai frecvente articole pierdute includ telefoane mobile, ochelari de soare si umbrele.

Asigurati-va ca insotitorul de preluare inspecteaza caroseria masinii in prezenta dumneavoastra si ca sunteti de acord cu privire la orice avarii gasite. Examinati contractul prin care vi se ofera serviciul de rent a car la aeroport cu atentie pentru toate taxele, si asigurati-va ca vi se inapoiaza orice depozit in contul dumneavoastra in timp ce asteptati.