Merita sa cumperi un stepper second hand?

Daca iti place sa faci exercitii de intretinere de acasa, dar si sa faci economie de bani, un stepper second hand este cea mai buna solutie pentru tine. Acesta reprezinta o modalitate foarte buna pentru a pune in miscare inima in timp de tonifici si intaresti muschii picioarelor, iar pe langa asta un astfel de aparat nu va ocupa atat de mult spatiu in casa ta precum o fac alte aparate cardio. Cu toate acestea, in ciuda acestor avantaje, exista posibilitatea totusi ca un stepper sa nu fie echipamentul de antrenament potrivit pentru tine. In acest articol vom trece in revista cateva lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare inainte de pleca la shopping.

1. Poate fi dureros pentru persoanele cu probleme ale articulatiilor: Cu toate ca este vorba de exercitii cu impact redus, un stepper second hand iti poate provoca totusi dureri la nivelul articulatiilor afectate. Prin urmare, daca ai probleme cu acestea, este recomandat sa incerci la o sala un stepper si sa vezi cum te simti. Daca  nu ai abonament la o sala, intreaba printre prietenii si vezi daca cineva are acasa un astfel de aparat. Acorda atentie in special gleznelor,  soldurilor si genunchilor. In cazul in care observi ca durerea in aceste zone se agaveaza, iti sugerez sa alegi un alt fel de aparat, cum ar fi o bicicleta exemplu. Indreapta-ti atentia catre aparatele cardio care acorda sprijin articulatiilor pe masura ce faci exercitii si nu pun presiune pe masura ca te antrenezi.

2. Dificultatea in a-ti mentine echilibrul: Un alt lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este faptul ca uneori se poate dovedi dificil sa iti pastrezi echilibrul pe unele modele. Mini-stepperele, in special, pun acest lucru la testare deoarece nu au manere de care sa te tii, iar tu trebui sa te echilibrezi pe trepte usor instabile, fara niciun alt punct de sprijin suplimentar. Daca balansul tau nu este cel mai bun, ia in considerare posibilitatea de a cumpara un stepper second hand obisnuit, nu un mini stepper. Cele obisnuite au in design manere care te pot ajuta sa iti patrezi echilibrul. In mod alternativ, daca ai suficient spatiu liber doar pentru un mini-stepper, il poti amplasa aproape de un perete si te poti de acesta pentru a te sprijni.

3. Antrenament insuficient: Una dintre principalele probleme ale unui stepper second hand este faptul ca persoanele care nu isi pot mentine echilibrul tind sa se sprjine tot mai mult de manere si, pe masura ce obosesc, isi lasa tot mai mult greutatea pe acestea. Aceasta actiune are ca rezultat mai putine calorii arse si un antrenament ineficient, deoarece in loc  sa faca pasi completi si sa miste intreaga greutate corporala, vei incepe sa faci pasi mici si sa iti obosesti mainile care astfel ajung sa sustina intreg corpul. Vestea buna este ca o data ce ai constientizat acesta problema, este foarte usor de rezolvat. In loc sa te tii de manere, mainile trebuie doar sa se odihneasca usor pe acestea.  Acest lucru iti permite sa iti pastrezi echilibrul fara a trisa si  fara sa transferi greutatea pe manere. Un alt lucru la care ar trebui sa fii atent este pozitia picioarelor.  Concentreaza-te pe mentinerea  picioarelor in pozitie verticala pe tot parcursul antrenamentului si fa pasi completi, astfel vei obtine cele mai bune rezultate.

Daca esti in cautarea unui echipament eficient si usor de folosit, care se concentreaza mai mult pe picioare, un stepper este o alegere excelenta. Cu toate acestea, ia in considerare cele trei puncte specificate in acest articol inainte de a lua decizia finala de a cumpara un stepper second hand.