Lucruri de considerat cand comanzi o masina de la o companie de rent a car Cluj

Cine foloseste masina inchiriata de la firma de rent a car Cluj, te afli singur intr-o calatorie de afaceri sau calatoresti cu intreaga familie? Cate bagaje vei avea, este masina la care te gandesti suficient de mare pentru a incapea toti, plus bagajul de mana si valizele mari? Daca nu, ia in considerare varianta de a o schimba intr-un minivan sau o masina cu un portbagaj extins.

Ai nevoie de un scaun special pentru copii? Asigura-te ca este mentionat clar in comanda, de obicei aceste scaune nu sunt suficiente, fiind furnizate la pret suplimentar. Ai intr-adevar nevoie de masina in oras in primele zile? Daca nu, apeleaza la un taxi, autobuz, tren sau transport organizat de la hotel catre oras, iar cand vine momentul sa calatoresti in afara orasului, inchiriaza masina din locatia respectiva, economisind astfel pana la 15% in taxele de aeroport, precum si in taxele de parcare.
Tarife la inchirieri masini
Calatoresti vara? Daca da, este recomandat sa comanzi o masina dotata cu aer conditionat, de regula diferenta de pret este neglijabila, problema este ca astfel de automobile nu sunt disponibile la toate firmele, de aceea este bine sa intrebi inainte.

Majoritatea companiilor mari de inchirieri auto permit un numar nelimitat de km in interiorul aceluiasi judet, dar este o idee buna de a verifica termenii lor inaintea confirmarii. Numeroase companii independente locale taxeaza km parcursi, dupa aproximativ 100-200 km gratuiti pe zi.

Dupa cum a fost mentionat anterior, pretul nu este singurul factor care trebuie luat in calcul cand alegi o companie de rent a car Cluj. Daca alegi o companie foarte mica, fara reputatie, nu te astepta sa furnizeze servicii pe intreg cuprinsul Europei. Ce ai face daca masina ar trebui inlocuita sau reparata din vreun motiv?

Lucruri importante care trebuie facute si verificate inaintea parasirii aeroportului

Dupa un zbor lung si asteptari la cozi pentru bagaje, iar mai apoi pentru chei la biroul de inchirieri auto, este de inteles faptul ca iti doresti doar sa iei masina inchiriata si sa conduci catre hotel, dar stai! Iata o lista de lucruri pe care trebuie sa le verifici mai intai.

Incepe printr-o verificare atenta in jurul masinii, uita-te dupa orice mici ciupituri sau zgarieturi. In cazul in care gasesti astfel de semne, nu fi lenes; intoarce-te la birou si cere unui reprezentant al companiei sa noteze toate aceste defecte si cere o copie a procesului verbal. In caz contrar, poti fi facut responsabil pentru daune pe care nu le-ai provocat.
Servicii de rent a car Cluj
Deschide portbagajul, asigura-te ca ai o roata de rezerva, un cric si un set de chei; nu exista nimic mai iritant decat sa afli in mijlocul pustietatii ca nu ai cric atunci cand ai nevoie sa schimbi roata.

Multe dintre companiile de inchirieri masini iti vor pune la dispozitie o cheie de rezerva, in cazul in care soliciti una. Acest lucru se poate dovedi folositor pentru aceia dintre noi care sunt mai imprastiati.

Este recomandat sa petreci putin timp pentru a te familiariza cu trasaturile si comenzile masinii,        asigura-te ca stii unde sunt butoanele pentru lumini, cum se opereaza stergatoarele de parbriz, aerul conditionat si seteaza-ti chiar posturile radio preferate, precum si oglinzile laterale. Poate deveni frustrant sa te lupti cu noile comenzi in timp ce conduci, cand incepe sa ploua din senin.

Asigura-te ca ai o harta si este bine sa petreci cateva minute in plus planificandu-ti ruta de calatorie.

Nu in ultimul rand, daca ai multe bagaje, nu parca masina pe locul de parcare ca mai apoi sa mergi sa iei pranzul. De multe ori, aceasta poate deveni o tinta usoara pentru hoti. Este mai bine sa cumperi niste sandwich-uri si bauturi din aeroport, sau sa te opresti undeva pe drum pentru a te inviora, dar nu lasa niciodata masina firmei de rent a car Cluj nesupravegheata.

http://www.youtube.com/watch?v=5lOg1yVsLrQ

Tagged : / /