Inchirieri auto fara griji

Cu siguranta te-ai aflat macar o data in fata unui ghiseu al unei firme de servicii inchirieri auto, incercand sa alegi una din asigurarile care de multe ori costa mai mult decat inchirierea propriu zisa a masinii. Inainte de a lua o decizie si de a ajunge la firma de rent-a-car, este bine sa fi cat mai informat pentru a nu te trezi intr-o situatie neplacuta in care asigurarea nu include despagubiri sau pretul este mult mai mare fata de oferta initiala.

inchirieri auto

Desi nu este un secret ca asigurarile achizitionate direct de la ghiseul firmei de inchirieri auto sunt mai scumpe, pretul lor este justificat. In cazul unui accident, daca ai optat pentru o asigurare totala full CASCO, firma de rent-acar va acoperi toate costurile pentru reparatii daca se dovedeste ca masina nu a fost condusa nechibzuit sau de catre un sofer neautorizat. Este mult mai comod sa te gandesti ca la sfarsitul perioadei vei inapoia cheile masinii fara sa fie nevoie sa iti faci griji pentru eventualele documente pe care trebuie sa le completezi si sa le trimiti tertilor in cazul in care ai fost implicat intr-un incident.

Daca alegi asigurarea totala full casco, poti evita raspunderea in caz de accident sau orice alt incident, cu conditia sa nu fi gasit vinovat de neglijenta grava. Se pot acoperi costurile provocate in urma pierderii autoturismului, taxe administrative, costuri de remorcare sau alte costuri de inregistrare a masinii. Aceasta asigurare este optionala in majoritatea tarilor, dar in unele, ea este obligatorie si este inclusa in costurile de baza ale inchirierii. Pretul pentru o asigurare totala full casco difera in functie de companie si de masina aleasa. Majoritatea companiilor de asigurari practica un sistem de franciza pentru politele casco. Aceasta reprezinta partea din despagubire suportata de asigurat sau, cu alte cuvinte, ceea ce nu despagubeste asiguratorul.

Francizele pot fi aplicate sub forma de suma fixa, sau ca procent din despagubire, defalcat pentru toate riscurile (furt total, dauna totala, furt partial sau dauna partiala). Daca vrei un serviciu de inchirieri auto de calitate, trebuie sa fi pregatit sa platesti corespunzator. Daca asigurarea full casco este prea scumpa se pot lua in considerare si alte optiuni.

inchirieri masini

Toti proprietarii de vehicule, persoane fizice ori juridice, trebuie obligatoriu sa incheie o asigurare RCA si sa plateasca prima de asigurare aferenta. Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs paguba. De cele mai multe ori, daunele acoperite de RCA se suprapun cu cele acoperite de firma de inchirieri auto prin asigurarea CASCO.

Asigurarea de viata sau polita de asigurare de sanatate poate acoperi o parte din situatiile acoperite de o asigurare casco. Asigurarea de bunuri personale plateste pentru bunurile pierdute sau furate din masina inchiriata. Majoritatea politelor de asigurare pentru masinile personale nu acopera o astfel de situatie. Asigurarea de raspundere personala este un alt tip obisnuit de asigurare pentru masinile inchiriate. Acea clauza privind daunele provocate de coliziuni acopera doar daunele suferite de masina inchiriata, nu si cele pe care le sufera celelalte masini implicate in accident, si ar putea acoperi chiar si soferul in cazul in care el sau ea este implicat intr-un accident cu un sofer care nu are asigurare.

automobile de inchiriat

Cand te afli in fata agentului de de la firma de rent-a-car, nu e cel mai indicat moment sa te gandesti la genul de asigurare de care ai nevoie. Cel mai indicat este sa afli din timp ce daune sunt deja acoperite de asigurarea personala, si daca ai cu adevarat nevoie de asigurare totala. Nu toate politele de asigurare sunt la fel. Daca vrei sa stai linistit cand apelezi la servicii de inchirieri auto, trebuie sa platesti pretul corespunzator.