Idei pentru afaceri pe care le puteti demara foarte ieftin sau chiar gratis

Astazi, multe persoane cauta sa iasa din rutina zilnica pentru ceva care sa le hraneasca pasiunile. Oamenii nu doresc sa se pensioneze la 65 de ani (sau mai tarziu), si privind inapoi la viata lor sa simta ca au irosit-o. Din fericire, in prezent este destul de usor sa porniti o afacere fara sa cheltuiti o avere, ne spun specililstii de la site-ul Infiintari-firme.net. In continuare va prezentam cateva idei variate de afaceri pe care le puteti demara ieftin, din confortul propriei locuinte. Unele dintre aceste idei prezentate nu necesita decat o conexiune la internet, pe cand altele cer un nivel specific de licentiere sau abilitati vocationale… alegerea este a dumneavoastra!

Asistent virtual sau personal

Desi titulaturile de asistent virtual sau personal nu suna foarte fermecator, acestea sunt platite destul de bine. Daca ati detinut deja aceasta functie intr-un birou, veti gasi versiunea digitala a respectivului job ca oferindu-va o mult mai mare libertate. Va puteti alege:

 • Clientii;
 • Programul de lucru;
 • Plata per hour, zilnica sau lunara.

Servicii de marketing

Marketingul implica un anumit nivel de cunostinte. Se spune ca daca nu sunteti experimentat, investitia intr-un curs online nu este doar ieftina, ci va va oferi chiar uneltele necesare infiintarii propriei agentii de marketing pe viitor. Exista multe domenii noi de marketing, cum ar fi cel de influencer.

Companiile sunt intotdeauna in cautarea de freelanceri care sa le furnizeze continut potrivit pentru SEO si care sa transforme vizitatorii in urmaritori, si eventual in clienti. Exceptand continutul optimizat, le puteti oferi acestora uploadarea textelor pe site si puteti imbunatati ratingul SEO prin:

 • Meta descrieri;
 • Titluri potrivite;
 • Densitatea de cuvinte cheie corespunzatoare;
 • Taguri si categorii;
 • Imagini relevante cu subtitluri SEO si atribute alternative.

Consultant Social Media

Cine nu iubeste Facebook-ul, Twitter-ul si Instagram-ul? Sunteti destul de descurcaret, dar nu aveti o pregatire formala ? Twitter si Google, alaturi de alte platforme, ofera cursuri profesionale cu calificari recunoscute care necesita foarte putini bani sau chiar sunt gratis. Social Media este de asemenea o afacere cu potential nelimitat, cu clienti din intreaga lume. Trendul nu pare sa se sfarseasca prea curand, si platforme noi apar in fiecare an, creand posibilitati de extindere nelimitate. Puteti folosi instrumente de management Social Media pentru a va usura munca.

Marketing afiliat

Marketingul afiliat este extrem de usor de folosit si va ofera comisioane pentru vanzarea produselor altor companii. Practic alegeti un produs care va place, il promovati, si apoi obtineti profit de la orice vanzare generata de efortul dumneavoastra. O afacere de marketing afiliat este usoara in mod special daca:

 • Detineti un site sau un blog personal;
 • Puteti sa va demonstrati succesul prin statisticile asupra vizitatorilor;
 • Ati desfasurat cu succes astfel de activitati si puteti demonstra rezultatele clientilor dumneavoastra potentiali.