Doriti sa incepeti o afacere in domeniul reparatiilor de masini de spalat?

Va ganditi sa va deschideti propria afacere in domeniul reparatiilor de masini de spalat? Avand in vedere cresterea numarului de produse electronice ce ajung pe piata in fiecare zi, nu este nimic de mirare in faptul ca cererea de tehnicieni pentru repararea acestora este destul de ridicata. Prin urmare repararea de masini de spalat a devenit o afacere profitabila.

Repararea aceasta nu este o meserie pentru incepatori. Inainte de a va deschide propria afacere ar trebui sa va pregatiti fie prin participarea la cursuri specializate de electronica, fie urmand o scoala cu program vocational. Obtineti cel putin un certificat de atestare a pregatirii dumneavoastra in electronica de baza ori o alta calificare similara. Puteti merge mult mai departe prin continuarea studiilor si dezvoltarea abilitatilor.Cu cat veti atinge un nivel mai ridicat, cu atat va fi mai bine.

De ce aveti nevoie pentru a incepe o afacere in domeniul repararii de masini de spalat

Website-ul www.reparatii-masinidespalat.net va ofera in continuare cateva sfaturi in legatura cu nevoile afacerii Dvs:

 • Veti avea nevoie de amenajarea unui loc in care sa realizati reparatiile. Atelierul va trebui sa aiba prize electrice, iluminare corespunzatoare si un spatiu bine ventilat.
 • O licenta de functionare, daca aceasta este necesara in zona dumneavoastra. Descoperiti care sunt cerintele.
 • Unelte pentru repararea dispozitivelor electronice si echipamente de testare. Acestea sunt absolut necesare in functionarea atelierului dumneavoastra de reparatii. Asigurati-va ca aveti toate aceste instrumente si echipamente in atelier inainte de a oferi servicii de reparatii clientilor dumneavoastra.
 • Furnizori pentru piese de schimb. Toate componentele necesare pentru repararea electronicelor defecte va vor fi aduse de catre distribuitori. De aceea descoperirea unor furnizori in care sa puteti avea incredere reprezinta un lucru vital pentru afacerea dumneavoastra. Incercati sa construiti o buna relatie de afaceri cu acestia si solicitati discounturi atunci cand este posibil.
 • Detinerea unor cunostinte de baza in electronica nu este suficienta datorita competitiei existente pe piata. Veti avea nevoie de cursuri diferite pentru a va imbogati cunostintele sau pentru a va putea extinde activitatea spre alte domenii. Familiarizati-va si cu repararea altor dispozitive electronice cum ar fi telefoanele mobile, TV-uri, playere MP3, playere DVD, computere, electrocasnice si alte produse electrice.

Strategii de marketing pentru afacerea dumneavoastra de reparatii de masini de spalat

Iata cateva idei de marketing bune de pus in practica:

 • Impartiti flyere (pliante), brosuri si cupoane de reducere oamenilor din zona dumneavoastra.
 • Folositi-va de publicitatea prin posta.
 • Oferiti gratuitati si discounturi.
 • Plasati anunturi in ziare si Pagini Aurii.
 • Folositi-va de reclamele radio si de panourile publicitare.
 • Afisati bannere pe web in site-urile locale de informatii.
 • Creati un site web. O pagina web va poate ajuta sa va promovati afacerea catre clientii potentiali ce cauta sa repare masini de spalat in zona dumneavoastra. Asigurati-va ca serviciile pe care le oferiti vor avea o descriere cat mai specifica. Indicati clar adresa de e-mail, numarul de telefon fix sau mobil.