Defectiuni des intalnite la frigidere

Placa electronica

Placa electronica de control mentine toate functiile frigiderului in stare de utilizare. Aceasta stabileste temperatura si fluxul de aer, asigura functionarea ventilatoarelor si controlul sistemelor electronice cum ar fi iluminarea, alarmele si programul de decongelare. O placa de circuite defecta poate duce la probleme de alimentare, defectiuni ale senzorilor sau probleme de voltaj. Desi cele mai predispuse la astfel de defectiuni sunt anumite frigidere, www.reparatiifrigidere.net ne avertizeaza ca o astfel de problema poate aparea si in cazul mai multor marci.

Termostatul

Termostatul este coloana vertebrala a sistemului de racire pentru orice frigider. Acesta se afla de regula in interiorul aparatului si este prevazut cu un buton de control al temperaturii. Acesta sesizeaza temperatura din interior si comunica situatia catre compresor pentru a elimina aerul cald. Sistemul de incalzire are rolul de a sprijini procesul de decongelare. Acesta dezgheata de asemenea coloanele de racire si duzele de evaporare. Defectarea oricareia dintre aceste componente va conduce la temperaturi instabile, la alterarea mancarii sau chiar la inghetarea continutului frigiderului.

Coloana de scurgere

La anumite electrocasnice, consumatorii au experimentat prezenta excesiva a ghetei in congelator sau chiar in compartimentul de baza. Acest lucru denota o linie blocata sau o coloana de scurgere infundata. Acest lucru se petrece de regula ca urmare a formarii unui dop de gheata la capatul acestor componente. Nu este recomandat sa incercati destuparea coloanelor utilizand substante straine fara a cere parerea unui specialist, acesta fiind echipat cu produse speciale. Pentru a putea descoperi care este cauza acumularilor de gheata frecvente este bine sa consultati un tehnician specializat in echipamente electrocasnice. Acest gen de problema poate fi legata de termostat, de radiator sau de panoul de comanda si va trebui investigata ca atare.

Majoritatea oamenilor nu vor incerca sa-si repare masina, acoperisul sau instalatia de la baie fara a avea o pregatire specifica, iar acest sentiment de autoconservare ar trebui sa fie mentinut si cand vine vorba despre aparatele electrocasnice. Asadar, daca va ganditi ca este scump sa angajati un profesionist, asteptati intai sa lucrati cu un amator.