De ce sa cumperi dozatoare de apa pentru casa sau birou?

Orice sisteme ce distribuie apa pentru baut se pot numi dozatoare de apa. Ce imagine iti apare in minte atunci cand te gandesti la acestea depinde foarte mult de modul in care ai fost crescut, unde ai invatat sau ai lucrat, si cat de vizibili sunt distrubuitorii din piata ta locala atunci cand incearca sa iti vanda astfel de produse.

dozatoare de apa

Ce este un dozator de apa?

In general, daca esti inca la facultate sau lucrezi intr-o companie foarte mare, viziunea ta despre dozatoare de apa este ca ele reprezinta niste racitoare de apa foarte mari ce se sustin singure, si sunt conectate la o conducta de apa. Intr-un mic magazin, o clinica sau la receptie, apa oferita vizitatorilor sau clientilor provine de la un aparat cu sticla. In multe birouri mici acesta poate fi un simplu fierbator ce este umplut cu apa de la robinet si o fierbe pentru a face cafea.

Pe langa faptul ca distribuie apa, multe dintre aceste sisteme pot de asemenea incalzi sau raci apa. Unele produse pot include si alte optiuni, cum ar fi filtrarea apei sau chiar sterilizarea sursei de apa.

Ce tipuri de dozatoare de apa exista pe piata?

Asta depinde de cum alegi tu sa le clasifici. Spre exemplu, sunt unele produse ce functioneaza numai cu sticle si altele care sunt conectate la conductele de apa sau la robinet. Modelele cu sticle folosesc de obicei sticle de 5 sau 10 litri pe care le poti vedea adesea depozitate exact langa dozator (mai ales intr-un mediu de birou). In majoritatea cazurilor, acestea sunt inchiriate, insa uneori sunt oferite gratuit clientilor care semneaza contracte cu distribuitorul de apa pe termen lung.

Unele dozatoare de apa nu pot oferi decat apa la temperatura camerei, in timp ce altele au si alte functii disponibile – precum robinete de apa rece si apa fierbinte. Insa aceste functii suplimentare le gasim in principal numai la modelele ce folosesc sticle, in timp ce cele conectate la conducte nu fac decat sa raceasca putin apa oferita.

Majoritatea acestor tip de produse isi sustin propria greutate sau sunt montate pe perete. Cele conectate la conductele de apa sunt in general montate pe perete, in timp ce tipurile cu sticla sunt de sine statatoare. In ultimul timp, distribuitorii au inceput sa ofere modele cu sticle indeajuns de mici incat sa incapa pe birou.

De ce ai cumpara un astfel de produs?

In cazul in care biroul tau nu dispune de o bucatarie proprie, nu ai alta alegere decat sa achizitionezi un model de produs cu sticla. Asta in cazul in care nu iti doresti ca angajatii tai sa isi aglomereze birourile cu sticle de apa sau alte bauturi preferate lor. Nu cred ca iti doresti ca angajatii tai sa faca vizite frecvente la magazin pentru a face aceste cumparaturi in timpul programului.

In ceea ce priveste achizitionarea unui dozator de apa pentru casa, acesta este recomandat daca banuiesti ca rezervele de apa nu sunt purificate si iti doresti un sistem de purificare a apei contra contaminantilor, precum si sa elimini bacteriile. In cazul in care te temi de un accident industrial sau un atac terorist ce ar putea afecta rezervele de apa, cel mai bine ar fi sa iti cumperi un sistem ce functioneaza pe baza de sticle de apa distilata.

Bineinteles, poate ca tot ce iti doresti tu este sa ai la dispozitie un mod facil de obtine apa rece sau fierbinte. Acesta este un motiv suficient pentru familiile mari care raman fara cuburi de gheata pentru bauturile reci sau apa fierbinte pentru cafea sau ceai. Pentru cineva ce locuieste singur sau pentru un cuplu, dozatoarele de apa mari, de sine statatoare nu sunt indispensabile.