De ce merg la dentist (cam) la fiecare 6 luni

Vizita regulata la 6 luni

Pentru a preveni boala parodontala

Boala parodontala este o infectie a tesuturilor ce sustin dintii. Gingivita este mai blanda, o forma mai usor de tratat a bolii ce afecteaza doar gingiile. In orice caz poate degenera intr-o forma grava de boala parodontala denumita parodontita. Unele semne de ingrijorare sunt sangerarea gingiilor, respiratia urat mirositoare, gingiile rosii si inflamate si dinti care se indeparteaza unii de altii sau cad. Tineti minte ca este posibil sa nu aveti simptome vizibile, de aceea este recomandat sa mergeti periodic la dentist.

Cand imi sangereaza gingiile

Daca observ sange in chiuveta atunci cand ma spal pe dinti, e o idee buna sa merg la dentist. Sangerarea gingiilor poate fi cauzata si de un periaj prea intens. Dar de obicei acest lucru se intampla datorita acumularii placii bacteriene in sub gingii. Netratata, placa bacteriana poate provoca boli ale gingiei. Sangerarea gingiilor poate semnifica faptul ca as putea avea deja o boala gingivala ce poate duce la pierderea dintilor.

Pentru a preveni pierderea dintilor

Cea mai usoara si mai ieftina modalitate de a preveni pierderea dintilor incepe prin periajul zilnic si folosirea atei dentare. Al doilea pas il reprezinta controlul de rutina de doua ori pe an. Prevenirea problemelor dentare se face prin curatare profesionala, examinari si tratamente cu fluor, acestea fiind esentiale in prevenirea caderii dintilor. Vizitele anuale vor permite dentistului meu sa descopere diferite probleme si sa le remedieze din timp.

Pentru a imi creste stima de sine si increderea

Zambetul meu este cea mai proeminenta caracteristica faciala si o parte importanta a primei impresii. Un studiu arata ca 94% dintre cei intervievati spun ca vor remarca zambetul unei persoane inca de la prima intalnire. Un zambet frumos, stralucitor si sanatos poate face minuni pentru stima de sine. Chiar si o schimbare minora poate face o diferenta colosala in modul in care arat si ma simt.

Deoarece problemele dentare influenteaza sanatatea

Exista o stransa legatura intre orala si starea de bine a unei persoane. Conditia dintilor si a gingiilor poate avea efect asupra tuturor sistemelor din organism, inclusiv asupra celui circulator, digestiv, reproductiv si respirator. Pastrarea sanatatii orale ma ajuta sa reduc riscurile aparitiei unor probleme serioase de sanatate.