Cum sa iti promovezi firma web design

Primul lucru la care ar trebui sa te gandesti cand iti promovezi firma web design este motivul pentru care afacerea ta este unica. Fi sincer si raspunde la urmatoarele intrebari – la urma urmei numai tu si afacerea ta aveti de suferit daca minti:

  • Ce ofera firma mea in plus fata de alte companii din domeniu?
  • De ce serviciile mele sunt unice sau speciale?
  • Care sunt motivele pentru care un client ar alege aceasta firma web design si nu o firma concurenta?

Creaza un portofoliu cu cele mai bune design-uri

Un portofoliu este cea mai buna cale de a scoate in evidenta abilitatile tale si serviciile firmei. Deci, ar trebui sa ai intotdeauna o lista a site-urilor la care ai lucrat, motivul pentru care sunt unice sau interesante, imagini ale site-urilor, precum si linkuri catre acestea in caz ca sunt inca functionabile.

Retine ca atunci cand creezi un portofoliu ar trebui sa pastrezi imagini sau, daca contractul iti permite, copii ale site-ului pe care l-ai dezvoltat pe propriul server. Site-urile se schimba tot timpul, iar daca proprietarul acestuia nu vrea sa mai lucreze cu tine pentru reimprospatarea imaginii, portofoliul tau devine invechit cu rapiditate. Iti recomand sa pastrezi cel putin cinci site-uri in portofoliu – site-uri care arata punctele tale forte. O versiune tiparita color este de mare ajutor pentru potentialii clienti, dar un portofoliu online poate demonstra aspectele dinamice ale paginilor.

Fii dispus sa proiectezi site-uri la preturi scazute pentru inceput

Multi designeri nu sustin idea de a lucra pe gratis deoarece pot transmite un mesaj gresit. Dar, daca nu ai niciun proiect in portofoliu, se poate dovedi greu sa gasesti ceva de munca daca nu lucrezi pe gratis. Contacteaza organizatiile pe care le stii, cluburi locale sau politicieni tineri si ofera-te sa le construiesti un site gratuit sau la un pret redus. In acest fel, ei au parte de expunere suplimentara, iar tu ai un site pentru portofoliu. Si doar pentru ca acestia au deja un site, nu inseamna ca nu iti vor accepta ajutorul. Multe organizatii non-profit au dificultati in a pastra serviciile unei firme web design dupa ce site-ul a fost proiectat. Daca le poti oferi sugestii despre cum ar putea sa il imbunatateasca, acestia vor fi adesea dispusi sa te lase sa il reproiectezi.

Include informatii despre firma web design pe fiecare site pe care il dezvolti

Ajuta foarte mult sa ai un logo mic pe care il poti folosi pentru a te promova. Asigura-te ca in contract este stimulat faptul ca pe site-ul proiectat vor aparea si informatii despre firma ta. Multe companii nu doresc ca logo-ul firmei web design sa aparat pe fiecare pagina, insa poti negocia ca pe pagina “Despre noi” sa apara un logo si un link catre site-ul tau. Daca sunt multumiti de munca ta, cu siguranta nu vor avea nicio problema cu acest lucru.

creare website

Nu-ti fie teama sa publici informatiile tale de contact pe site

Clientii tai vor aprecia faptul ca au la dispozitie variate metode de a te contacta, inclusiv posta, telefon, e-mail si site. Da, problema spam-ului nu este una de desconsiderat, insa atunci cand incerci sa castigi clienti, sa te ascunzi de autorii de spam inseamna sa te ascunzi si de potentialii tai clienti. Cea mai buna solutie este sa investesti intr-un program de blocare a spam-ului si sa iti faci cunoscuta adresa de e-mail.

Promoveaza-ti afacerea oriunde poti

Inainte de a te inscrie in cluburile de afaceri pe care le gasesti, citeste cu atentie cerintele inainte de a incepe sa trimiti foarte multe informatii despre tine. Exista posibilitatea de a nu castiga niciun client chiar daca ai trimis nenumarate oferte, iar daca te dovedesti a fi prea insistent, firma web design se va regasi pe lista neagra a clubului.

Tagged : / /