Cauti un birou notarial pentru Programul Prima Casa?

Mai jos dicutam despre cei 4 pasi pe care trebuie sa ii urmezi cand alegi un birou notarial pentru actele necesare în Programul Prima Casa

Exista foarte multe persoane care se folosesc de credtilele pentru locuinta prin Programul Prima Casa atunci cand isi cumpara primul apartament. Cei care nu au mai trecut prin acest proces considera ca totul se realizeaza rapid si simplu si imediat primesc banii necesari pentru cumpararea locuintei. Lucrurile sunt insa departe de a fi astfel.

Pe de alta parte insa, procesul este unul complex si dureaza destul de mult. Exista foarte multa birocratie si va trebui sa faci multe drumuri pe la banci si pe la notar, si vei avea nevoie de zeci de documente. Astfel, un aspect prin care poti face ca acest proces sa fie mai simplu este sa apelezi la un birou notarial bun.
Pentru a putea obtine acest credit de la stat, vei face o multime de drumuri la banca si un numar si mai mare de drumuri la notar.

In general, te vei lovi de operatiuni precum autentificarile, semnarea de contracte sau antecontracte, darea de declaratii sau vei avea nevoie pur si simplu de consultanta de la specialist. De asemenea, ultima faza, cea mai asteptata, semnarea contractului de vanzare-cumparare se face tot la biroul unui notar, mentioneaza website-ul Notar-romania.net. In urma acestei etape vei deveni proprietarul de drept al locuintei cumparate.

Uite ce aspecte sa iei in considerare cand vrei sa alegi un birou notarial bun:

1. Proximitatea fata de zona in care locuiesti

Un prim aspect esential la care gresesc foarte multe pesoane este atunci cand aleg un birou notarial care nu se afla in zona in care locuiesc. Nu trebuie sa intri in primul birou din apropierea bancii unde iei creditul, cu toate ca ar fi indicat ca si banca sa fie in zona in care locuiesti. Trebuie sa iei in considerare ca vei face foarte multe drumuri la notar, astfel incat nu iti poti permite sa pierzi ore intregi cu aceasta activitate sau sa iti iei liber de la munca. O alta varianta ar fi ca biroul notarial sa se afle in proximitatea locului tau de munca. Este esential sa nu pierzi timp si sa reusesti sa ajungi la fiecare intalnire.

2. Orarul de functionare

Al doilea factor important este orarul de functionare al notariatului cu care urmeaza sa lucrezi. Acesta trebuie sa corespunda programului tau de munca si sa fie inca deschis in momentul in care pleci de la serviciu. Majoritatea notarilor lucreaza pana la orele 16:00, astfel incat ar fi indicat sa cauti un birou cu orar prelungit. Astfel, opteaza pentru unul care sa fie deschis pana la 18:00 sau solicita specialistului sa ramana peste program cand exista chestii importante de rezolvat.

3. Amabilitatea personalului

Dupa ce ai hotarat cu ce notariat doresti sa lucrezi, ar trebui sa faci o vizita initiala pentru a vedea daca te potrivesti cu notarul si cu angajatii biroului notarial. Este esential sa urmaresti cum se comporta personalul si cat de amabil este. Ar trebui ca acestia sa fie rabdatori si calmi, sa iti explice fiecare aspect pe care nu il intelegi si sa urmareasca doar interesele tale.

4. Pachetul de servicii oferit

Un notariat Vaslui bun este in mod clar cel care iti pune la dispozitie orice fel de serviciu ai avea nevoie. Asta denota profesionalism si o buna pregatire in domeniu. Spre exemplu, in cazul asistentei pentru un credit prin programul Prima Casa, cu siguranta nu vrei sa faci o parte din operatiuni la acest notariat si restul la altele. Vei avea nevoie de consultanta, autentificarile contractelor si notarile in cartea funciara.

Nu in ultimul rand, ar mai trebui sa stii ca atunci cand ai gasit locuinta dorita si ai batut palma cu proprietarul, nu trebuie sa semnezi nimic singur. Orice contract trebuie semnat doar in fata notarului. In caz contrar, poti foarte bine sa pierzi banii oferiti sub forma de avans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *