Care sunt costurile de operare a unui service care monteaza folie pe autoturisme?

Proprietarii de afaceri ce doresc sa pastreze pentru startup-urile lor costuri cat mai scazute pot lucra pentru o perioada in industrie si apoi sa-si deschida propriul serviciu mobil de foliere auto. Lucrand 6 luni dintr-un an in industrie, intreprinzatorul va dobandi abilitatile si cunostintele necesare pentru a putea folia autovehicule – astfel va scuti banii pe care ar fi trebuit sa-i de pentru un curs de specializare. Deschiderea unui centru mobil de foliere va mentine costurile reduse deoarece nu va trebui sa inchiriati un spatiu pentru a va desfasura activitatea.

Care sunt cateva sfaturi din interior pentru a deschide o afacere de foliere auto?

Primul lucru la care proprietarii unei astfel de afaceri ar trebui sa se gandeasca este daca doresc sa investeasca intr-un sistem computerizat de taiere a filmelor de folie sau doresc sa realizeze acest lucru in mod manual. Taierea foliilor poate dura intre 10 si 30 de minute, ceea ce reduce serios eficacitatea. Un sistem computerizat de taiere va necesita insa o investitie serioasa in programe si utilaje.

Desi eficacitatea unui astfel de sistem poate parea imbietoare, acesta nu este necesar pana in momentul in care afacerea va fi bine stabilita si va avea o multime de comenzi. Proprietarii de afaceri pot incepe cu taierea manuala a foliilor. De indata ce vor avea o baza solida de clienti acestia pot trece la un sistem de taiere computerizat. In acest moment veniturile obtinute ar trebui sa poata suporta investitia intr-un astfel de sistem.

Cum sa va promovati si sa va comercializati afacerea

Asa cum parcurile auto pot fi o sursa de referinta, si alte afaceri din industria auto pot fi surse care sa va aduca clienti. Orice afacere ce ofera sisteme audio pentru masini sau alte produse aftermarket poate avea clienti interesati de folierea geamurilor autovehiculelor. Atelierele de tinichigerie si comerciantii de piese de schimb pot da de asemenea referinte despre afacerea dumneavoastra. Va poate fi folositor sa lasati carti de vizita si cupoane de reducere la sediile unor astfel de societati.

Cum sa convingeti clientii sa revina.

O afacere de foliere auto se poate diferentia de competitorii sai oferind preturi convenabile si multiple optiuni. Pentru a va asigura ca aveti cele mai bune preturi si cele mai multe optiuni disponibile ar trebui sa faceti cercetari pentru a afla ce ofera competitorii dumneavoastra din zona.

https://www.youtube.com/watch?v=yag9AswtdYY

Cum si cand sa va construiti o echipa

O afacere de foliere geamuri auto poate fi condusa ca o operatiune cu o singura persoana sau se poate dezvolta si poate avea mai multi angajati. Cei mai multi proprietari de afaceri angajeaza lucratori pe masura ce afacerea lor se dezvolta si isi pot permite plata mai multor salarii.

Care sunt cheltuielile unei astfel de afaceri?

Cheltuielile unei astfel de afaceri sunt suportabile. Acestea includ in general:

  • costuri cu combustibilul si intretinerea vehiculelor (pentru atelierele mobile);
  • plata chiriilor si a facturilor (pentru afacerile cu locatie fixa);
  • consumabile si folii;
  • salariile angajatilor.

Cum puteti sa va faceti afacerea mai profitabila?

Afacerile de foliere auto isi pot creste veniturile oferind servicii pentru ferestrele locuintelor si a cladirilor comerciale, desi cererea de astfel de servicii nu este atat de mare ca in cazul automobilelor. Afacerea detine deja echipamentele si materialele necesare, deci migrarea catre aceasta ramura este ceva cat se poate de natural.