Când este cazul să suni un electrician?

Majoritatea oamenilor apelează la electricieni atunci când un întrerupător este defect, iar curentul începe să se întrerupă, dar există multe alte motive pentru a apela la un astfel de profesionist, pe care poate nu le-ai luat în considerare până acum.

Iată o listă cu mai multe motive care te vor face să programezi o vizită din partea electricianului tău favorit:

Apariția scânteilor

Apariția scânteilor atunci când încerci să conectezi sau să deconectezi un dispozitiv este un motiv cât se poate de întemeiat să rogi un profesionist din lista de electricieni să arunce o privire.

Prizele supraaglomerate

Prizele au devenit din ce în ce mai aglomerate, în special din cauza utilizării obișnuite a benzilor de alimentare care permit ca mai multe electronice să fie conectate și să funcționeze în același timp. Spoturile ar trebui să aibă doar două dispozitive electronice conectate în același timp. Dacă ai nevoie de mai multe prize instalate, sună-ți electricianul cât mai repede, va fi bucuros să te ajute!

Luminile încep să pâlpâie

Dacă observi că luminile încep să pâlpâie din ce în ce mai des, chiar și după ce ai schimbat becul, este un semn clar că pot exista diverse probleme electrice care trebuie să fie verificate urgent de o persoană specializată.

Locuința ta are mai mult de 25 de ani

Fie că ai locuit în casa ta în acest timp, fie că tocmai ai cumpărat o casă atât de veche, este o idee bună să verifici electricitatea pentru orice eventualitate. Un control anual, mai ales la o casă veche, nu este niciodată o idee proastă.

Prizele duble

La fel ca în ideea anterioară, o casă mai veche poate avea prize doar cu două părți, în loc de trei. Merită timpul și banii tăi să le schimbi, dacă știi că ești în această situație!

Nu ai întrerupătoare de siguranță

Întrerupătoarele de siguranță sunt vitale în părți ale casei, cum ar fi baia și bucătăria. Dacă aceste zone nu au întrerupătoare de siguranță, sună-ți electricianul!
Instalarea unui ventilator de tavan (sau a oricărei alte surse de iluminat).

Cu excepția cazului în care un membru al familiei este un electrician cu experiență, aveți nevoie de un profesionist care să te asigure că toate cablurile sunt în regulă.

Acestea sunt doar câteva dintre posibilele motive pentru care ar trebui să apelezi la un electrician.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *