4 Aspecte de bifat pentru un automobil cat mat mai longeviv

Verificati periodic uleiul

Exista o multime de piese mecanice in miscare in motorul masinii care se freaca unele de celelalte. Aceasta frecare genereaza caldura si poate duce la o reducere semnificativa a performantei motorului. Acesta este motivul pentru care minimizarea daca nu eliminarea frictiunii din aceste piese este cruciala pentru a asigura o functionare potrivita.

Altfel, s-ar putea sa auziti zgomote puternice de la motorul dumneavoastra si poate aparea o crestere substantiala a consumului de combustibil. Verificati nivelul de ulei al motorului ca parte integranta a rutinei de intretinere a masinii. De asemenea, este esential sa ne uitam la culoarea uleiului. Nu ar trebui sa fie negru.

Culoarea inchisa indica de obicei prezenta contaminantilor, caldura excesiva, adaugarea de aditivi chimici sau chiar mai rau, namolul. Manualul masinii va indica frecventa schimbarii uleiului. De asemenea, va trebui sa verificati gradul de vascozitate corect pentru masina dumneavoastra si mediul in care functioneaza in mod normal.

Conduceti mai inteligent

Modul dumneavoastra de a conduce reflecta starea masinii dumneavoastra, asta va poate confirma angajatul oricei unitati de Inspectie Tehnica Periodica. Daca sunteti dur cu masina si aveti obiceiul de a porni rapid, de a frana rapid, de a va intoarce rapid, de a merge peste denivelari la viteze mari, de a va deplasa greu etc., atunci masina dumneavoastra se va uza mai repede si ar putea fi daunator.

Cand conduceti inteligent si in siguranta, nu numai ca exista o uzura mai mica a masinii, dar puteti economisi si costurile combustibilului. Asa ca incepeti astazi aruncand o privire asupra obiceiurilor dumneavoastra de accelerare si franare.

Daca aveti obiceiul de a porni rapid si de a frana brusc, atunci amintiti-va ca fiecare tranzitie lina economiseste bani pe benzina. Cand conduceti sub limita de viteza si evitati oprirea brusca, acesta va va ajuta sa ramaneti in siguranta, sa economisiti bani si va face masina sa reziste mai mult.

Mentineti unelte auto in masina tot timpul

Un sfat bun este sa transportati cateva instrumente de baza, astfel incat sa le puteti folosi pentru a va mentine masina in miscare si pentru a lucra cu aceste instrumente in cazul in care masina dumneavoastra se confrunta cu diverse probleme.

De exemplu, daca amanati remedierea unei scurgeri, aceasta poate provoca potentiale daune motorului. Fie va trebui sa va remorcati masina, fie sa va folositi instrumentele pentru a rezolva problema. Dupa aceea, este posibil ca condusul sa nu fie o optiune.

Cateva instrumente care va pot fi de folos sunt manusi groase, banda siliconata rezistenta la caldura, banda electrica, taietoare de sarma, surubelnite, cleste cu suruburi, cu lanterna si cutit. Puteti purta un set de instrumente – acesta poate fi util si va va oferi solutii pe care altfel nu le-ati putea borda. Totodata, vor fi utile si in alte situatii.

Pastrati masina acoperita

Pastrarea masinii departe de lumina soarelui, copaci si pasari poate ajuta vopseaua si interiorul masinii sa ramana in stare buna. Vremea extrema, radiatiile daunatoare si natura pot afecta autovehiculul. Poate ca va spalati masina in mod regulat si utilizati un produs de protectie pe piesele din plastic si cauciuc, dar si o husa pentru masina este importanta, concluzioneaza pagina web www.statie-itp.net.

Aceasta va va pastra masina in starea cea mai buna pentru anii urmatori, astfel incat husa masinii este o investitie buna. Asadar, pastrati masina acoperita atunci cand nu o folositi si incercati sa o tineti in garaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.