10 Intrebari pentru interviuri cu fotografi de evenimente

1. General – Ce Trebuie Sa Stiti

Fotografia nu este un subiect usor, si intervievarea potentialilor fotografi de evenimente poate fi o sarcina obositoare. Am creat o lista de intrebari pentru a va ajuta sa gasiti profesionistul perfect pentru evenimentul dumneavoastra.

2. Care este stilul dumneavoastra principal?

Aceasta ar trebui sa fie prima si cea mai importanta intrebare a dumneavoastra, daca este stilul de fotografie care va intereseaza.

3. Cate evenimente ati mai pozat, si cate ati pozat asemanatoare cu acesta?

Aceasta este o intrebare grozava pentru a va face o idee despre cata experienta are fotograful dumneavoastra in general. Anii nu sunt un bun indicator al experientei, avand in vedere ca unii fotografi de evenimente ar putea lucra part-time in aceasta industrie, si sa pozeze doar de 5-10 ori pe an, in weekend-uri. Astfel, ar putea avea cinci ani de experienta, dar in care au pozat la numai 25 -50 de evenimente.

4. De cate ori ati lucrat in mod special ca fotograf de nunta?

Aceasta intrebare este facuta pentru a afla daca persoanele intervievate sunt specializate in nunta, party-uri sau sunt ,,fotografi la prima vedere”. Mai exact, va fi mai bine sa cautati un fotograf care profeseaza in mod specializat in ceea ce va intereseaza.

5. Cate alte evenimente veti fotografia in acel weekend?

Studio-urile mai mari cu mai multi fotografi maestri deseori vor dubla sau chiar tripla datele de rezervare, din moment ce au resurse. Totusi, studio-urile mai mici pot planui mai multe nunti intr-un weekend fara a avea resurse. Imaginati-va un studio cu un singur fotograf de evenimente, care va poza 2-3 evenimente intr-un weekend – cu toata atentia la detalii si la client, serviciile pot suferi in astfel de circumstante.

6. Va fi asigurat un contract al serviciilor? Daca da, voi primi o copie?

Sunt multe studiouri care nu creaza contracte pentru clientii lor. Ar trebui sa cereti un astfel de contract, unde se detaliaza ce servicii se vor asigura, pretul, termenii de incheiere, etc. Un contract este creat pentru protectia ambelor parti, asa dar este bine sa angajati o persoana care va construi un contract impreuna cu dumneavoastra; asadar, fiti precauti cu fotografii de evenimente care ,,de obicei nu incheie contracte cu clientii lor”.

7. Ce se intampla daca fotograful este bolnav?

In timp ce este improbabil sa se intample ca persoana aleasea sa se imbolnaveasca in ziua evenimentului dumneavoastra, exista totusi o sansa. Este vital ca studioul de fotografie sa se ocupe de situatie in caz de boala.

8. Pachetul de care sunt interesat include un asistent?

Daca evenimentul dumneavoastra are 50 sau mai multi invitati, ar trebui sa va asigurati ca optati pentru un pachet care are un fotograf asistent. Data fiind amploarea evenimentului, sunt multe momente in care o persoana nu poate face fata complet singura.

9. Imi permite studioul dumneavoastra sa aleg un anumit stil de dupa productie?

Un alt factor in cum vor arata pozele dumneavoastra este stilul de dupa productie pe care il angajeaza studio-ul. Adica am putea spune ca va produc dupa eveniment imaginile. Fiti extrem de atent, deoarece multe studio-uri nu va reproduc imaginile, in loc sa vi le dea nefinisate si direct din camera. In aceasta situatie, nu primiti un produs finisat si profesional.

10. Imi veti corecta culoarea imaginilor?

Din moment ce corectarea culorii este productia de baza de dupa eveniment, ar trebui folosita pe fiecare imagine in parte. Multi fotografi  de evenimente nu va vor corecta culoarea pentru niciuna, sau vor corecta doar culoarea pozelor ,,selecte” de la eveniment. Acest lucru inseamna ca ati putea avea o multime de imagini in care tonurile pielii invitatilor fotogrdumneavoastra sunt portocalii, galbene, rosii sau chiar albastre.