10 Intrebari pe care trebuie sa le pui inaintea semnarii contractului de inchiriere a salii de nunta

Sala nunta

Atunci cand inchiriezi o sala de nunta, va trebui sa inchei un contract de afaceri. Desi firmaa cu care vei colabora nu a planuit sa te traga pe sfoara, ei ese gasesc totusi in acest business pentru a face profit. Prin urmare, sunt cateva aspecte pe care le vrei confirmate si in scris pentru a evita surprizele neplacute. De asemenea, cand compari costurile diferitelor locatii, este important sa intelegi detaliile pentru a putea compara “mere cu mere”. Iata 10 intrebari pe care ar trebui sa le pui inainte de a semna pe linia punctata…

  1. Exista o suprataxa daca doresc sa vin cu proprii furnizori? De multe ori, proprietarii salilor de nunta au proprii coordonatori, firme de catering, sau alti profesionisti pe care doresc sa ii folosesti la evenimentul tau, sau pe care ii includ in costuri. Este foarte important sa clarifici asta nu doar pentru a stii pretul final, dar pentru a intelege responsabilitatile ce iti revin.
  2. Pretul include si bauturile alcoolice sau va trebui sa platesti in plus? Unele localuri vor taxa consumul efectiv de vin, bere si alte bauturi consumate. Daca asa e si in cazul vostru, pretul initial nu va include si acestea. Sala nunta
  3. Pot veni cu propria mancare, bautura si tort? Chiar daca este doar o inchiriere de sala de nunta, proprietarii ar putea sa va ceara sa apelati la anumite servicii pe care ei le furnizeaza. Daca exista restrictii, discutati costul serviciilor oferite de ei si daca acestea sunt incluse in pretul discutat. De asemenea, daca cumparati pachetul de servicii, aflati daca e o optiune sa pregatiti voi mancarea si bautura, si cum va afecta asta pretul oferit initial.
  4. Daca imi aduc propria mancare, bautura si tortul vor fi taxe suplimentare? Proprietarul salii de nunta este posibil sa considere aprovizionarea dumneavoastra mai costisitoare pentru ei. In timp ce vor economisi, intradevar, ceea ce voi veti aduce, tot personalul lor ar trebui sa faca o parte din treaba. De exemplu, vor trebui sa taie si sa monteze tortul pe farfurii. In unele cazuri, veti putea fi taxati cu un pret mic pentru mana de lucru (pentru putin profit). Alcoolul este un bun exemplu. Salonul ar putea face bani buni pe vin si bauturi alcoolice.
  5. Mobilierul este inclus in pret? Mesele, scaunele, fetele de masa si alte ornamente pot fi sau nu poti fi incluse. Catering pentru nunta
  6. Exista taxe pentru decorarea salii de nunta? Asta poate fi foarte important de clarificat in cazul in care planuiesti sa ai ceremonia si receptia in aceeasi locatie.
  7. Cine face curatenia? Si asta poate un avea un impact imens asupra costului total.
  8. Parcarea se taxeaza? Ar putea exista o taxa pentru parcarea oaspetilor si/sau parcarea cu valet, deci clarificati si aspectul asta. Daca exista taxa, o veti plati Dvs?
  9. Exista o alta taxa suplimentara ce acopera bacsisurile? Poate crea confuzie cui sa dati bacsis, asadar de multe ori localul va adauga un procent peste pretul cotat pentru bacsisul ospatarilor, barmanilor si al celorlalti. Documentati-va cum functioneaza exact. Aceasta taxa va acoperi pe toata lumea sau e nevoie sa dati bacsis si altor membri ai personalului?
  10. Exista o limita de timp, si care ar fi costul depasirii acestui timp? Deseori este stabilita o perioada de timp in care puteti folosi sala de nunta. Costul depasirii acestui interval poate fi substantial.