Sisteme de securitate – Principalele aspecte care trebuie luate in considerare

Fie ca ai copii, animale de companie sau doar o colectie de obiecte de valoare la domiciliu, securitatea ar trebui sa fie o preocupare primordiala pentru tine. Deoarece exista nenumarate sisteme de securitate pentru acasa pe piata din care sa alegi, restrangerea optiunilor si alegerea uneia singure poate fi uneori coplesitoare pentru cumparator. Acest ghid te poate ajuta sa identifici factorii pe care trebuie sa ii ai in considerare, inainte de a investi intr-un astfel de produs.

Sistem de securitate rezidential

Problemele tale majore de securitate

Primul factor de aluat in considerare in timpul navigarii prin sistemele de securitate la domiciliu, trebuie sa aiba in vedere care sunt cele mai mari preocupari ale tale in ceea ce priveste siguranta si securitatea. Pentru parinti, principala preocupare poate fi siguranta copiilor sau adolescentilor lor care ar putea fi singuri acasa timp de o ora sau doua dupa-amiaza. Altii ar putea fi cel mai mult preocupati de servicii medicale de urgenta, mai ales in cazul in care un pensionar locuieste singur acasa. In zonele cu rate ridicate ale criminalitatii, anti-efractia si furtul ar putea fi cele mai mari motive de a investi in sistemele de alarma, dar unii ar putea fi interesati de produse pentru supraveghere video in special pentru a identifica orice tip de infractori pe proprietate. Identificand cele mai mari preocupari, te poate ajuta sa stabilesti daca ar trebui sa investesti intr-un sistem de securitate acasa cu monitorizare 24/7, un sistem de alerta medicala, o alerta pe drumul de acces, care iti permite sa stii cand cineva ajunge pe proprietatea ta, sau poate chiar o camera video care iti permite sa iti supraveghezi copiii acasa in timp ce inca termini lucrul la serviciu.

Control Panel On Home Security System

Instalarea de unul singur vs Instalarea profesionala

Un alt factor important, la care va trebui sa te gandesti atunci cand alegi intre sistemele de securitate, este daca te simti increzator in capacitatea ta de a gestiona de unul singur instalarea sistemului in sine. Proprietarii de case care aleg sisteme cu instalare neprofesionala, comanda de obicei echipamente si le instaleaza ei insisi in casa; acest lucru poate dura de la 30 de minute pana la o ora, si totul depinde de cunoasterea procesului si de dimensiunea casei tale. Avantajul instalarii manuale este o mare reducere de pret in comparatie cu produsele instalate profesional. Cu toate acestea, cei care sunt ocupati, sau care doresc pur si simplu garantia ca sistemul lor este instalat perfect, pot prefera sa plateasca un pic mai mult pentru instalarea profesionala a sistemului lor de securitate.

Automatizare securitate

Casa de inchiriat sau proprietate

Cu toate ca acest aspect ar putea sa nu fie luat in considerare de catre tine imediat, un factor cheie in alegerea unui sistem de securitate este detinerea unei case cu chirie sau cu proprietate, care te va ajuta sa determini daca trebuie sa investesti intr-un sistem cu fir sau fara fir. Un sistem fara fir este unul care nu este legat direct la fix acasa, iar aceasta este o alegere mult mai buna pentru cineva care inchiriaza casa in care locuieste. In cazul in care te decizi sa te muti pe viitor, poti deconecta sistemul de securitate fara fir, il ambalezi si il duci la noua ta casa cu usurinta. Un sistem cu fir, pe de alta parte, de obicei ramane cu casa. Daca detii propria casa si nu ai planuri de a te muta, poti opta pentru un produs fie cu fir, fie fara fir.